Nieuws

Financiële problemen voor Barcelona: 'Beroep op boete van half miljoen afgewezen'

Financiële problemen voor Barcelona: 'Beroep op boete van half miljoen afgewezen'

3 november - 16:43

De UEFA heeft FC Barcelona een boete van een half miljoen gegeven omdat zij zich niet aan de Financial Fair Play regels hebben gehouden. zo meldt Marca. Na het aantekenen van hoger beroep tegen de straf is de UEFA in zijn gelijkgesteld en moet Barcelona de boete dus betalen. 

Op 13 juli 2023 heeft de UEFA Club Financial Control Body (CFCB) besloten dat Barcelona een boete van vijfhonderdduizend euro moet betalen, omdat de club zich niet aan de Financial Fair Play regels hebben gehouden. Barcelona kreeg de boete omdat het in het boekjaar 2022 ten onrechte winst had aangegeven uit de verkoop van spelerstransfers.

De Catalanen waren het niet eens met deze beslissing en gingen in hoger beroep. De afdeling 'hoger beroep' van de UEFA Club Financial Control Body heeft dit verzoek van Barcelona afgewezen en heeft besloten dat boete van een half miljoen euro geldig blijft.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!