Nieuws

'Investering van ruim 300 miljoen in Manchester United door nieuwe eigenaar'

'Investering van ruim 300 miljoen in Manchester United door nieuwe eigenaar'

3 november - 17:04

Sir Jim Ratcliffe gaat zijn bod in Manchester United verhogen, zo meldt Sky Sports. De nieuwe mede-eigenaar van de club heeft belooft om ruim driehonderd miljoen dollar te investeren in The Red Devils. Geheel blij zal Erik ten Hag niet zijn, het geld mag namelijk niet besteed worden aan transfers.

De eigenaar van INEOS investeerde al meer dan 1.25 miljard om 25% van de aandelen van de club te kopen, maar volgens Engelse media verhoogt hij zijn bod wederom. Het geld zou aan het einde van het seizoen al overgemaakt worden, maar is niet bestemt voor het transferbudget. De enorme geldsom moet de fysieke infrastructuur verbeteren, waaronder Old Trafford. Omgerekend gaat het om een bedrag van ruim 242 miljoen pond dat vrijkomt voor de renovatie van Manchester United.

Ratcliffe heeft op dit moment nog slechts een deel van de aandelen, maar zou graag de gehele club onder zijn hoede hebben. De Glazer familie heeft al sinds 2003 een aandeel in de club en sinds 2005 zijn zij geheel eigenaar van de club. Veel fans zien de huidige eigenaren maar al te graag vertrekken. Sinds 2022 zijn de eigenaren op zoek naar een nieuwe eigenaar, maar het biedingproces is nog altijd niet afgelopen.

Op het veld gaat het ook al geruime tijd minder. Erik ten Hag ligt onder vuur en een 0-3 nederlaag tegen Newcastle United hielp daar niet bij. Zaterdagmiddag staat de volgende horde alweer te wachten. Dan gaat Manchester United op bezoek bij Fulham.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!