Nieuws

Mossou over kwaliteit Ajax: 'Niet gaan doen of er een stelletje halven spelen'

Mossou over kwaliteit Ajax: 'Niet gaan doen of er een stelletje halven spelen'

3 november - 16:19

Sjoerd Mossou vertelt in de AD Voetbalpodcast eindelijk weer een beetje logica te zien bij Ajax. De Amsterdamse club speelde onder leiding van John van ’t Schip de degradatiekraker tegen Volendam en won deze met 2-0. Mossou meent dat clubs in de Eredivisie alleen maar kunnen dromen over de kwaliteit van sommige spelers die bij Ajax rondlopen

Mossou geeft aan dat er eindelijk weer wat logica terug te zien was in het spel van Ajax. "Nu tegen FC Volendam was het spel, met en zonder bal, over de hele lijn logisch. Een minimum van wat je mag verwachten was er. Dat was eigenlijk bijna voor het eerst dit seizoen, wat wel pijnlijk is", vertelt de analist die verder ingaat op de kwaliteiten in de selecte. "Ze moeten alle zeilen bijzetten om Europees voetbal te halen, maar we moeten niet net gaan doen of er een stelletje halven in dat team lopen. Er is nog steeds heel veel kwaliteit. Als je dan gewoon normaal doet, zoals Van 't Schip nu is gaan doen, dan haal je gewoon punten", vervolgt Mossou.

Tegen Volendam zag Mossou dat Ajax over kwaliteit spelers beschikt. "Bergwijn, die voor het eerst weer aardig speelde, daar kunnen de meeste clubs in de Eredivisie alleen maar van dromen. Dat geldt ook voor Brobbey, ondanks dat hij veel te weinig scoort", besluit de journalist. Dit seizoen staat de teller van Brobbey in veertien optredens voor Ajax op veer doelpunten en één assist, waar Bergwijn dit seizoen in twaalf wedstrijden voor vijf doelpunten en twee assists wist te zorgen.

Na de overwinning op FC Volendam, wacht er voor Ajax komende zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!