Nieuws

Bosz haalt uit naar eigen spelers: 'Ik had wel tien spelers willen wisselen'

Bosz haalt uit naar eigen spelers: 'Ik had wel tien spelers willen wisselen'

06-02-2022 13:21

Peter Bosz ging zaterdag met Olympique Lyon met 2-0 ten onder tegen AS Monaco. De Nederlandse trainer laakt de instelling van zijn spelers. Daarnaast hekelde de oefenmeester de vraagstelling van het Franse blad L'Équipe.

Na drie overwinningen op rij leken Les Gones de weg naar boven te hebben ingezet. De verliesbeurt tegen de Monegasken komt aan bij Bosz. Bij rust keek Lyon tegen een achterstand van twee doelpunten aan. De Nederlander haalde drie spelers in de rust naar de kant. "Ik had er ook negen of tien kunnen wisselen. Het was niet goed en dat moet worden gezegd", vertelt Bosz aan L'Équipe.

Op de vraag of hij de hand niet in eigen boezem moest steken door met drie verdedigers aan het duel te beginnen, reageerde Bosz gevat. "Ik had veel vragen verwacht, maar deze niet. Het systeem had in mijn ogen niets te maken met wat er vanavond gebeurde." Het spel zorgde voor een grote teleurstelling. "Vandaag was belangrijk, maar ik zag helemaal niets dat goed ging", treurt de 58-jarige coach.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!