Nieuws

Van 't Schip over speeltijd Ajax-spits: 'Gaan zeker gebruik maken van hem'

Van 't Schip over speeltijd Ajax-spits: 'Gaan zeker gebruik maken van hem'

3 november - 13:10 Laatste update: 13:11

John van 't Schip is ondanks het geringe aantal speelminuten lyrisch over Georges Mikautadze. De interim-trainer van Ajax verzekert dat de Amsterdamse fans nog genoeg zullen zien van de spits.

In de wedstrijd tegen FC Volendam werd Brian Brobbey eruit gehaald en koos Van 't Schip voor Chuba Akpom als zijn vervanger. Mikautadze mocht negentig minuten de bank warmhouden, maar de trainer stelt de fans gerust. "Dat hij kan voetballen is zeker duidelijk. We zullen zeker nog gebruik gaan maken van hem", vertelt hij.

Van 't Schip gaat op de persconferentie verder in op de kwaliteiten van de Georgische spits. "Mikautadze heeft een hele fijne aanname en hij kan geweldig afmaken", vertelt de oefenmeester. Wel geeft de trainer aan dat de spits zich nog moet aanpassen aan het Ajax-systeem. "Bij hem is het denk ik nog dat hij zich moet aanpassen aan de manier waarop we met Ajax willen spelen. Wat doe je als je de bal verliest? Hoe ga je druk geven? Dat zijn dingen waar hij moeite en nog iets meer tijd voor nodig heeft", besluit Van 't Schip.

Mikautadze werd in de afgelopen transferperiode voor zestien miljoen euro overgenomen van het Franse FC Metz. Afgelopen seizoen maakte hij bij de Franse club 23 doelpunten en leverde acht assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!