Nieuws

Nederlandse cultcoach wordt bondscoach van Somalisch nationaal elftal

Nederlandse cultcoach wordt bondscoach van Somalisch nationaal elftal

06-02-2022 12:42

Pieter de Jongh is in Nederland niet zo bekend, maar heeft zijn naam als trainer in Afrika inmiddels gevestigd. De 51-jarige oefenmeester is zondag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Somalië.

De Jongh is vooral bekend bij het grote publiek door zijn hilarische video's op sociale media. In Nederland ging de coach meerdere malen viraal door zijn gebrekkige beheersing van de Engelse taal. Hij luistert naar de bijnaam The Champ. Die kreeg De Jongh na zijn prestaties bij Highlanders en FC Platinum uit Zimbabwe, waar hij twee bekers mee won.

De afgelopen maanden zat De Jongh zonder werk, nadat zijn dienstverband bij FC Platinum ten einde was gelopen. De Nederlander heeft zijn krabbel gezet onder een verbintenis bij de nummer 194 van de FIFA-ranglijst. Zaterdagavond kondigde The Champ via een video al aan onderweg te zijn naar Somalië voor zijn nieuwe klus. "Het is geweldig hier. Ik heb er zin in en alles gaat goed", aldus De Jongh.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!