Nieuws

Van 't Schip zorgde voor emoties bij Bergwijn: 'Wil voor hem en zijn vrouw winnen'

Van 't Schip zorgde voor emoties bij Bergwijn: 'Wil voor hem en zijn vrouw winnen'

2 november - 22:25 Laatste update: 3 november - 06:39

John van 't Schip hield voorafgaand aan het duel tussen Ajax en FC Volendam een emotionele speech. De woorden van de nieuwe Ajax-trainer bezorgde aanvoerder Steven Bergwijn een brok in zijn keel.

Van 't Schip verloor onlangs zijn vrouw, maar stapte desondanks in als interim-trainer van Ajax. Voor het treffen met FC Volendam hield de 59-jarige oefenmeester een korte toespraak. "Ik krijg kippenvel als ik eraan denk", vertelt Bergwijn tegenover ESPN. "De positie waar de trainer inzit, dat hij dan ons komt helpen, dan wil je als team nog een stap extra zetten. Dat maakt wel wat in mij los. Toen hij aan het praten was kreeg ik een brok in mijn keel. Dan wil je deze wedstrijd voor hem en zijn vrouw winnen."

Ajax won uiteindelijk met 2-0 van Volendam en dat zorgde voor euforie in het stadion. "Je merkt het bij ons en bij de fans, het was een enorme opluchting. De fans hebben altijd achter ons gestaan, ook vandaag weer", aldus Bergwijn, die zag dat Ajax veel kansen nodig had om tot scoren te komen. "Ik had alleen maar in mijn hoofd: het zal toch niet... Het is een beetje vertrouwen dat je mist, deze overwinning helpt dan enorm."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!