Nieuws

'Degradatiekraker' in Amsterdam: won Volendam al eens uit bij Ajax?

'Degradatiekraker' in Amsterdam: won Volendam al eens uit bij Ajax?

2 november - 12:35

Ajax speelt donderdagavond de cruciale competitiewedstrijd tegen FC Volendam. De Amsterdammers staan momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie, de ploeg uit het vissersdorp zestiende met twee punten meer. Wisten zij al eens te winnen van Ajax? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Ajax speelde tot dusver in de historie in totaal 52 keer tegen FC Volendam, 26 thuis en 26 uit. Van de 26 gespeelde wedstrijden in Amsterdam is Ajax zoals verwacht in het voordeel. Het won negentien duels met Het Andere Oranje, speelde er vier gelijk maar verloor ook drie keer!

Laatste overwinning van FC Volendam uit bij Ajax

Voor de laatste Volendamse overwinning in Amsterdam moeten we echter wel ver terug in de tijd. Dat was namelijk op 2 oktober 1977. Ajax, dat toen onder leiding stond van trainer Tomislav Ivic, ging met spelers als Wim Suurbier, Ruud Krol, Søren Lerby en Simon Tahamata in Stadion De Meer met 1-2 ten onder. Bij Volendam is Keje Molenaar een van de weinige bekende namen die toen meedeed.

De twee andere competitieoverwinningen van Volendam in Amsterdam zijn meer dan een halve eeuw geleden. In het seizoen 1962/1963 werd het 1-3, het seizoen daarna 2-3.

Wat denk jij? Gaat Ajax vanavond de crisis in ieder geval voorlopig een halt toeroepen en wint het deze 'degradatiekraker' in eigen huis, of is Volendam in staat om een stunt te realiseren? Laat het weten in de poll hieronder!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!