Breaking news

'Eventueel ontslag Ten Hag niet waarschijnlijk, geen signalen binnen United'

'Eventueel ontslag Ten Hag niet waarschijnlijk, geen signalen binnen United'

2 november - 11:22 Laatste update: 11:32

Erik ten Hag hoeft voorlopig nog niet te vrezen voor zijn ontslag als manager van Manchester United. Dat weet The Athletic donderdagochtend te melden. Volgens de kwaliteitskrant zijn er nog geen signalen om de Nederlander de laan uit te sturen.

The Red Devils kennen in het huidige seizoen een uiterst moeilijke start onder Ten Hag. Woensdagavond ging de ploeg met 0-3 ten onder in eigen huis tegen Newcastle United, maar daarvoor liep het ook al niet zoals men mag verwachten. Van de tot dusver tien gespeelde competitiewedstrijden werden er vijf gewonnen en vijf verloren. Daardoor staat United voorlopig op de achtste plaats.

Dat de druk op de man uit Haaksbergen is toegenomen, is daarom niet gek, maar The Athletic meldt dat er 'geen aanwijzingen' zijn voor een eventueel ontslag. Het kwaliteitsmedium ziet bovendien geen alternatief persoon om Ten Hag op korte termijn op te volgen. 'Beproefde managers op eliteniveau ruilen zelden de ene baan voor de andere. Het kiezen van een opvolger op korte termijn is vaak een kwestie van zoeken naar degene die beschikbaar is', schrijft men.

Bovendien is het momenteel heersende overnameproces op Old Trafford een extra reden waardoor het moeilijk zou worden om een beslissing te nemen over een eventuele nieuwe trainer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!