Nieuws

Scheidsrechter zorgt voor bizarre situatie: mep aan adres Cambuur-speler

Scheidsrechter zorgt voor bizarre situatie: mep aan adres Cambuur-speler

06-02-2022 11:07

Scheidsrechter Edwin van de Graaf heeft voor bizarre taferelen gezorgd tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur (3-2). De arbiter deelde onbedoeld een tik uit in het gezicht van Mees Hoedemakers. In de rust moest de middenvelder van de Friese club zich noodgedwongen laten vervangen.

In de 29ste minuut sloeg het noodlot toe voor Hoedemakers. Van de Graaf floot voor een overtreding en zwaaide vervolgens met zijn arm naar achter. Zijn hand kwam precies in het gezicht terecht van de smaakmaker van Cambuur, waardoor hij een oogblessure opliep. "Dat was voor ons het kantelpunt", zuchtte assistent-trainer Pascal Bosschaart bij ESPN. "Hierdoor raakten we onze belangrijkste speler kwijt."

De opmerkelijk tik aan het adres van Hoedemakers was de directe aanleiding voor de aansluitingstreffer van FC Utrecht volgens Bosschaart. "Omdat hij wazig zag, was hij zijn man kwijt. Daardoor liet hij zijn tegenstander lopen en werd het 1-2. Volgens mij is het de eerste keer in de historie dat de scheidsrechter een speler blesseert."

De voormalig voetballer van onder meer ADO Den Haag en Feyenoord neemt het de leidsman verder niet kwalijk. "Hij baalde er zelf het meest van. In de rust is hij komen kijken en heeft hij zijn excuses aangeboden", vertelt de rechterhand van trainer Henk de Jong. "Dat heeft hij keurig opgelost."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!