Nieuws

Verbijstering in Spanje om Mbappé-doelpunt: 'Hij staat gewoon buitenspel'

Verbijstering in Spanje om Mbappé-doelpunt: 'Hij staat gewoon buitenspel'

11-10-2021 08:03

De Spanjaarden uitten na de wedstrijd tegen Frankrijk hun ongenoegen over scheidsrechter Anthony Taylor. Kylian Mbappé maakte tien minuten voor tijd de winnende treffer, maar stond zichtbaar buitenspel. Eric García hefte dat echter op door de bal onderweg aan te raken.

Mbappé werd de diepte in gestuurd, waarna de verdediger van FC Barcelona wilde voorkomen dat de Fransman oog in oog met Unai Simón kwam. Met een tackle probeerde hij de bal te onderscheppen, maar het was niet genoeg om Mbappé van het scoren te ontnemen. Het onbegrip over de situatie is echter groot. "Mbappé staat gewoon buitenspel", klaagt García in de Spaanse media. "De scheidsrechter vertelde me dat de situatie veranderde omdat ik de bal probeerde te spelen. Wat moet ik dan doen? Opzij stappen en hem laten rennen? Blijkbaar is dat de regel…", verkropt hij zijn woede.

Sergio Busquets sluit zich naadloos bij zijn land- en ploeggenoot aan. "We hielden onze lijn goed en Mbappé stond buitenspel", aldus de middenvelder van Barça. "De scheidsrechter zei dat Eric García de bal speelde en dat daardoor het moment van buitenspel verbroken werd. Dat is totaal niet logisch. Het is zonde, want we waren lange tijd succesvol in het bestrijden van het Franse gevaar."

De 2-1 nederlaag, en dus geen troffee, is voor bondscoach Luis Enrique eveneens een hard gelag. "Het was wat mij betreft een duidelijke buitenspelgoal, maar vanuit het coachvak heb je altijd wat minder goed zicht op de situatie. Ik praat ook liever niet over scheidsrechters en dat wil ik zo houden. Het Franse doelpunt zorgt wel voor een bittere nasmaak, want we waren gelijkwaardig aan de wereldkampioen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!