Opinie

'Van 't Schip kan tij doen keren bij Ajax, hij laat zien dat hij lef heeft'

'Van 't Schip kan tij doen keren bij Ajax, hij laat zien dat hij lef heeft'

1 november - 10:55

Aron Winter en Simon Cziommer zijn ervan overtuigd dat John van 't Schip het tij kan doen keren bij Ajax. In gesprek met ESPN reageren de twee mannen op de aanstelling van hun voormalig collega. Volgens hen is de 59-jarige oefenmeester de juiste man op de juiste plek.

"Van 't Schip is de persoon die Ajax in deze situatie nodig heeft", aldus Cziommer, die aan het begin van deze eeuw onder hem speelde bij FC Twente. "Het begint bij hem als mens. Hij is een integer persoon met een mooie persoonlijkheid en staat open voor de mensen."

Winter is het daar volledig mee eens. Beide heren deelden de kleedkamer van Ajax en het Nederlands elftal en werkten als trainers met elkaar samen bij het nationale elftal van Griekenland. "Van 't Schip gaat alle jongens weer het vertrouwen geven. Ik kijk er erg naar uit om hem als trainer van Ajax te zien", zegt hij. "John werkt volgens de Cruijff-filosofie. En natuurlijk, dat kwaliteit in de selectie is er niet naar om zo goed te voetballen als een paar jaar geleden. Maar het gaat erom dat je wel altijd probeert te voetballen."

Cziommer denkt dat Van 't Schip het tij kan doen keren. "Hij heeft de stoute schoenen aangetrokken en laat zien dat hij lef heeft. Iedereen zegt wel dat het niet slechter kan dat ze nu staan, maar het kan wel. De aankomende wedstrijden, met Volendam om te beginnen, moeten worden gewonnen."

"John zal zijn eisen op tafel hebben gelegd, voor de komende winterse transferperiode", voegt Winter daaraantoe. De oud-middenvelder denkt dat Van 't Schip nadrukkelijk op zoek gaat naar winterse versterkingen. "Ik vind dat er zeker in de verdediging versterking nodig is. Maar ook op het middenveld mist Ajax spelers. Echte leiders en persoonlijkheden, zoals Dusan Tadic, Davy Klaassen en Daley Blind, die heb je nu niet bij Ajax. Het voetbalgogme dat die spelers hebben, mis je nu."

Ajax staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie, een unicum in de clubhistorie. Komende donderdag spelen de Amsterdammers het inhaalduel tegen FC Volendam. Bij winst klimt Van 't Schip meteen uit de degradatiezone.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!