Transfernieuws

'Van flop in Eindhoven naar top in Girona: Barça zet oud-PSV'er op wensenlijstje'

'Van flop in Eindhoven naar top in Girona: Barça zet oud-PSV'er op wensenlijstje'

1 november - 09:57

FC Barcelona houdt de ontwikkelingen van Sávio nauwlettend in de gaten. Volgens het Spaanse tabloid SPORT is technisch directeur Deco zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van de linksbuiten van Girona, die vorig seizoen geen potten wist te breken als huurling van PSV.

Sávio Moreira de Oliveira, zoals zijn volledige naam luidt, gooit momenteel hoge ogen bij Girona. Voor de verrassende huidige nummer twee van La Liga scoorde de Braziliaan al drie keer in elf competitiewedstrijden en stond hij viermaal paraat met een assist.

Prestaties die in Spanje uiteraard niet onopgemerkt blijven, ook niet bij het grote Barcelona. De Catalanen zouden zich snel willen gaan versterken op de linksbuitenpositie, waar Sávio het best uit de voeten kan. SPORT meldt dat Barça een lijst met kandidaten heeft opgesteld, waar de oud-PSV’er er dus één van is. ‘De aanvaller, pas 19 jaar oud, past perfect in het profiel van jonge, kwaliteitsvolle voetballers met het groeipotentieel data Barça als doel heeft gesteld’, klinkt het.

Sávio is één van de spelers die onder contract staat bij de City Football Group, een alliantie van clubs waar naast Girona ook onder meer Manchester City, New York City, Melboune City en Troyes AC bij aangesloten zijn. Van laatstgenoemde club huurde PSV hem vorig seizoen. In Eindhoven kwam de dribbelaar slechts acht keer in actie. Met twee assists wist hij geen onuitwisbare indruk achter te laten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!