Nieuws

Ajax beleeft 'positieve' training van Van 't Schip: 'Is waar we naar op zoek zijn'

Ajax beleeft 'positieve' training van Van 't Schip: 'Is waar we naar op zoek zijn'

31 oktober - 19:31

Branco van den Boomen kijkt met een goed gevoel terug op de eerste training onder leiding van John van ’t Schip. De middenvelder van Ajax voorspelt een hoop ‘discipline’ de komende tijd, zo vertelt hij in gesprek met AjaxTV.

Zichtbaar aangeslagen verscheen Van den Boomen op de persconferentie na afloop van de met 5-2 verloren wedstrijd tegen PSV. Daar is hij nu redelijk van bijgekomen. "Het gaat ietsje beter, het is alweer iets positiever. We hebben het besproken, ook met de nieuwe trainer. Dat voelt als een nieuw begin. Er is nieuwe energie en dat kunnen we gebruiken, ook na zondag."

"Hij hamerde heel erg op het teamgevoel. Dat vond ik heel positief", vervolgt Van den Boomen, die vervolgens rept over discipline. "Hij heeft heel veel gepraat over hoe je als individu in een team beter kan presteren. Ik denk dat het bij ons zeker iets is waar we aan moeten werken. De discipline die hij in de besprekingen uitstraalde, dat is wel waar we naar op zoek zijn.

Wat in veel verhalen van spelers die onder Van ’t Schip hebben gewerkt naar voren komt is dat zijn ploegen goed in balbezit zijn. Dat is iets wat Van den Boomen ook hoopt. "Ik denk dat we Ajax gewoon terug moeten krijgen, dus we moeten lef tonen en vooruit spelen. En als we de bal verliezen, moeten we hem snel terug hebben. De linies moeten dan kort op elkaar staan, maar wel vooruit en niet achteruit, zoals we de laatste tijd best vaak hebben gespeeld."

Aanstaande donderdag staat de eerste wedstrijd van Ajax onder leiding van Van ’t Schip op het programma. In de eigen Johan Cruijff ArenA is FC Volendam de tegenstander.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!