Nieuws

'Aanvankelijk zag Ajax de harde assistent-eis van Van 't Schip niet zitten'

'Aanvankelijk zag Ajax de harde assistent-eis van Van 't Schip niet zitten'

31 oktober - 12:35 Laatste update: 12:37

Ajax had aanvankelijk problemen met de komst van Michael Valkanis, de assistent van John van 't Schip. De interim-trainer stelde als harde eis dat de Australiër meeging naar Amsterdam. 

Voetbal International schrijft in een introductie richting de assistent-trainer dat Ajax moeite had met zijn komst. 'Van 't Schip draagt zijn vertrouweling aan, maar aanvankelijk ziet Ajax zijn komst niet zitten omdat de club liever niet weer iemand van buitenaf haalt en het met Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati al twee assistenten (met nog doorlopende contracten) in huis heeft. De komst van Valkanis is echter een eis van Van 't Schip en uiteindelijk gaat Ajax akkoord.'

Van 't Schip vertelt tegenover VI waarom hij Valkanis per se wilde meenemen. "Ik werk sinds mijn periode in Australië met hem samen. Michael is gewoon een heel goede veldtrainer. Hij kan het op een heel duidelijke en goede manier overbrengen, de visie en de manier waarop wij willen spelen. Dat kan hij in goede trainingsvormen vertalen, in goede presentaties. Ik vind het belangrijk, omdat het ook zo’n korte termijn is dat ik erin stap, dat ik iemand bij me heb waar ik heel veel vertrouwen in heb."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!