Nieuws

'Saudi-Arabië dicht bij komst WK 2034 na terugtrekking enige concurrent Australië'

'Saudi-Arabië dicht bij komst WK 2034 na terugtrekking enige concurrent Australië'

31 oktober - 08:48 Laatste update: 09:19

Het WK van 2034 lijkt in Saudi-Arabië plaats te gaan vinden. Op de dag van de deadline voor de eventuele organisatie van het wereldkampioenschap voetbal heeft Australië aangegeven zich definitief terug te trekken uit de race. 

Voor het WK van 2034 gold Australië als enige concurrent in de race voor de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal. Eerder leek Australië samen met Indonesië, Maleisië en Singapore een bid te gaan doen, maar Indonesië trok zich terug en sprak steun uit aan Saudi-Arabië. Even waren er nog geluiden over een nieuw bid van Australië, maar de nationale voetbalbond van het land heeft nu aangegeven daar niks in te zien. Nu de deadlinedatum van 31 oktober is aangebroken, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat de FIFA de toewijding voor het WK aan de Saudi’s bekend maakt.

Na het WK van 2022 in Qatar, hebben Canada, Mexico en Verenigde Staten in 2026 de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2026 in handen. Vier jaar later zien we het WK maar liefst op drie verschillende continenten. Zo hebben Marokko, Portugal en Spanje de organisatie van het WK 2030 in handen, maar vinden de openingswedstrijden in Argentinië, Paraguay en Uruguay plaats.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!