Nieuws

Van Halst stelt De Lang aan als tijdelijke technisch directeur van Ajax

Van Halst stelt De Lang aan als tijdelijke technisch directeur van Ajax

31 oktober - 07:17

Kelvin de Lang is tijdelijk aangesteld om de rol van technisch directeur van Ajax te vertolken, zo geeft Jan van Halst in gesprek met zij werkgever aan. De hoofdscout zal tijdens de winterse transferperiode ook als 'eerste aanspreekpunt' gelden.

Van Halst merkt dat veel mensen Ajax willen helpen en is duidelijk over de periode tot dusver binnen Ajax. "Intensief en heftig af en toe", klinkt het. "De club heeft mij gevraagd om de periode tot aan mijn opvolger te overbruggen. Daar heb ik mee ingestemd en ik wist dat het uitdagend was. Het is iets uitdagender geworden dan gedacht", erkent Van Halst. "Er wordt in deze periode veel gezegd en geschreven. Dat begrijp, maar ik bepaal zelf wat ik toelaat. Dat zorgt ervoor dat ik rustig in mijn hoofd ben."

Volgens Van Halst is het belangrijk dat er niet vergeten moet worden dat het om mensen gaat. "Iedereen voelt de pijn bij Ajax en daar moeten we ook aandacht aan blijven geven", aldus een strijdbare Van Halst, die blij is dat veel mensen Ajax willen helpen. "Dat zie je bij de RvC, bij John van 't Schip, maar ook onlangs met Hedwiges Maduro, Dave Vos en Yuri Rose."

Recent zag Van Halst met Klaas-Jan Huntelaar zijn technisch manager met een burn-out uitvallen. "We hebben Kelvin de Lang gevraagd, het hoofd scouting, of hij op interim-basis die rol wil overnemen. Hij gaat dat coördineren met een team om zich heen richting de eerstvolgende transferperiode", onthuld Van Halst, die spreekt van een technisch manager op interim basis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!