Nieuws

Van ’t Schip ziet gemaakte fouten bij Mislintat-aankopen: 'Bij bepaalde jongens'

Van ’t Schip ziet gemaakte fouten bij Mislintat-aankopen: 'Bij bepaalde jongens'

31 oktober - 06:42

John van ’t Schip, de kersverse interim-trainer van Ajax, ziet dat er fouten zijn gemaakt bij het samenstellen van de huidige selectie, zo erkent hij in gesprek met Ziggo Sport. Desondanks ziet Van ’t Schip kansen in Amsterdam.

Op dezelfde dag dat als Van ’t Schip werd gepresenteerd bij Ajax, ging de oefenmeester in gesprek met het medium en zag waar het aan ontbreekt bij Ajax. "Tegen PSV was het gewoon heel goed in de eerste helft, al waren er toen ook nog steeds momenten waarop het kwetsbaar was. Maar het verval is daarna te groot", stelt Van ’t Schip. "Dat komt ook doordat je niet terug kunt vallen op bepaalde afspraken en vastigheden Daar moet je naar toe werken, dat is de basis van elk elftal. We moeten daar terug naar toe."

Of dat Van ’t Schip met een selectie moet gaan werken waar te weinig kwaliteit in zit, gelooft hij niet. "Dat zal misschien zo zijn, maar ik geloof ook dat het niet zo slecht is als het nu lijkt. Ik denk dat we daarin heel grote stappen kunnen maken", meent de oefenmeester. "Dat we moeten kijken naar de selectie en een betere balans nodig hebben, is duidelijk." Wel ziet Van ’t Schip dat er afgelopen zomer flinke fouten zijn gemaakt bij het aantrekken van spelers door de inmiddels ontslagen Sven Mislintat. "Er zijn fouten gemaakt, in het aankopen van bepaalde jongens. Je hebt te weinig hiërarchie en ervaring, maar daar hebben we niks aan."

Toch moet Van ’t Schip nu doen met de spelers die door Mislintat naar Ajax zijn gehaald en heeft een doel. "We moeten er nu uit halen wat erin zit. Het is een beetje voorbarig om te roepen dat we kampioen kunnen worden, je moet realistisch blijven. Maar je moet ook ambitie hebben. We willen zo hoog mogelijk eindigen en Europees voetbal halen."

Donderdagavond werkt Ajax om 20.00 de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!