Nieuws

Van 't Schip sprak met Bergwijn: Hij wil die verantwoordelijkheid op zich nemen

Van 't Schip sprak met Bergwijn: "Hij wil die verantwoordelijkheid op zich nemen"

30 oktober - 21:50

John van 't Schip ontkent geruchten dat hij Steven Bergwijn van de aanvoerdersband wil beroven bij Ajax. De nieuwe interim-trainer van de Amsterdammers voerde een prettig gesprek met de vleugelspeler. 

Tijdens de uitzending van Rondo vertelt Van 't Schip dat hij al gesprekken heeft gevoerd met de bekritiseerde Bergwijn. "Ik heb eerst geluisterd. Het is belangrijk om te luisteren naar wat die jongens voelen en naar wat ze te vertellen hebben. Het is belangrijk om met jongens als Berghuis en Bergwijn te praten en ze te helpen. Met die jongens ga je beginnen en zij moeten een belangrijkere rol krijgen in het elftal."

In het medialandschap ontstonden al geruchten dat Van 't Schip op zoek was naar een andere aanvoerder, maar dat is volgens de interim-trainer niet waar. Bergwijn is bereid om aanvoerder te blijven, aldus Van 't Schip. "Daar kwam goed en mooi uit, over dat hij die verantwoordelijkheid op zich neemt. Hij geeft ook toe dat hij niet iemand is die graag praat, maar wel iemand die in de groep bezig is en wil helpen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!