Nieuws

Rubiales vecht tegen driejarige schorsing: 'De waarheid zal aan het licht komen'

Rubiales vecht tegen driejarige schorsing: 'De waarheid zal aan het licht komen'

30 oktober - 18:37
1

Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, accepteert niet de driejarige schorsing die hem is opgelegd. Rubiales raakte deze zomer in opspraak toen Spanje het WK Vrouwen won en moest vervolgens vertrekken. 

Het werd maandag bekend dat Rubiales de komende drie jaar wordt geschorst wegens het kusincident dat plaatsvond tijdens de uitreiking van het WK Vrouwen. Jennifer Hermoso werd tegen haar wil op de mond gekust. Wat volgde was een wekenlange soap waarin uiteindelijk een groot deel van de Spaanse staf vertrok. 

Rubiales bijt van zich af na de opgelegde straf. 'Ik zal deze zaak tot de hoogste rechtbank voeren, om te zorgen dat er gerechtigheid is en dat de waarheid aan licht komt', schrijft de voormalig voorzitter. Het incident en de nasleep werd breed uitgemeten in Spanje en in de voetballerij. De moeder van Rubiales sloot zich zelfs dagenlang op in een kerk en ging in hongerstaking. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!