Nieuws

Zeist mogelijk niet meer thuisbasis KNVB: gemeente bereikt geen akkoord met bond

Zeist mogelijk niet meer thuisbasis KNVB: gemeente bereikt geen akkoord met bond

30 oktober - 17:51

De KNVB moet binnenkort mogelijk van thuisbasis wisselen. De gemeente in Zeist gaat niet akkoord met de voorwaarden van de bond en de onderhandelingen lijken voorlopig van tafel. 

De KNVB laat zich horen via de officiële kanalen en meldt dat het ingediende plan van tafel wordt geveegd. 'Om internationaal topsport te kunnen blijven bedrijven, moet de KNVB Campus worden uitgebreid. Hiervoor heeft de KNVB een plan ingediend bij de gemeente Zeist. De bond heeft helaas moeten besluiten dit plan terug te trekken', wordt onder meer geschreven. 

Just Spee, bondsvoorzitter van de KNVB, licht toe waarom het plan wordt ingetrokken. "Wij achten twee extra velden onvoldoende om onze topsport en maatschappelijke ambities te realiseren voor de komende jaren. Vanuit onze strategische visie op de ontwikkeling van de KNVB Campus vinden we het noodzakelijk om minimaal vier extra voetbalvelden te hebben. Na eerder overleg met de gemeente hebben wij al een grote stap gezet om tegemoetkoming aan de gemeente drie velden te accepteren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!