Nieuws

Van 't Schip laat zich uit over Bergwijn: 'Iedereen moet zijn plek verdienen'

Van 't Schip laat zich uit over Bergwijn: 'Iedereen moet zijn plek verdienen'

30 oktober - 17:11

John van 't Schip durft niet te zeggen of Steven Bergwijn aanvoerder blijft bij Ajax. De nieuwe interim-trainer van de Amsterdammers meent dat iedere speler zijn plek moet verdienen in het team, ongeacht de status. 

Van 't Schip spreekt tegenover Voetbal International over zijn plannen met Ajax. Met het vertrek van spelers als Dusan Tadic en Davy Klaassen zijn er veel vedettes vertrokken. Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn twee van de weinige spelers met ervaring in de benen. 'Dat zijn ook dingen waar ik met de spelers over ga praten. Daar ga ik nu nog niets over zeggen. Ik heb wel dingen gelezen, maar ik heb daar zelf nooit iets over gezegd in de pers. Of Steven Bergwijn sowieso de aanvoerder blijft? Er staat niets vast', meent Van 't Schip.

De interim-trainer weet dat er veranderingen nodig zijn in de hoofdstad en wil spelers helpen waar nodig. 'Iedereen moet zijn plek verdienen. Iedereen moet de kant op gaan die wij willen met zijn allen. Ook daarin moeten we realistisch zijn. Dit is een groep waar ook niet veel aanvoerders in lopen. Dat gaan we op een goede manier bekijken. En nogmaals: we zijn er om te helpen. Wie het dan ook is, of dat Steven is of blijft, dan zullen we hem daarmee gaan helpen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!