Nieuws

Sneijder ziet geen perspectief bij Ajax: 'Zo verdien je die achttiende plek ook'

Sneijder ziet geen perspectief bij Ajax: 'Zo verdien je die achttiende plek ook'

30 oktober - 11:44

Wesley Sneijder heeft geen positief woord overgehouden aan de 5-2 nederlaag van Ajax tegen PSV. De analist zag dan wel een goede openingsfase van zijn oude club, maar meent dat Ajax met tweede helft zoals tegen PSV het verdient om laatste te staan in de Eredivisie, zo zegt hij in gesprek met Vandaag Iniside.

In gesprek met Wilfred Genee gaat Sneijder in op het bezoek van Ajax aan Eindhoven. "De eerste twintig minuten waren goed van Ajax, maar daarna was duidelijk de overhand voor PSV. Zeker in de tweede helft", begint Sneijder. "Al met al, wederom een deceptie voor Ajax. Die eerste twintig minuten doen ze er alles aan, maken ze een goal en moeten ze misschien wel uitlopen naar een grotere voorsprong. En uiteindelijk verlies je 5-2. Met geen pen te beschrijven."

 Sneijder meent dan ook dat de laatste plaats in de Eredivisie van Ajax verdiend is. "De achttiende plek, hè. Het kan ook niet meer slechter nu. Ik ben altijd kritisch op Ajax als dat nodig is. Ik kan toch nu ook niet anders", begint de oud-middenvelder. "Als je die instelling in de tweede helft ziet, dan verdien je die achttiende plek ook. Dat is heel erg dat ik dit moet zeggen, maar ik zie ook geen perspectief."

PSV was dankzij een hattrick van Hirving Lozano en treffers van Luuk de Jong en Ismael Saibari met 5-2 te sterk. Aan de kant van Ajax wisten Branco van den Boomen en Brian Brobbey voor de treffers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!