Nieuws

De Jong over Ajax-problematiek: 'Begrijp dat PSV-supporters daar blij mee zijn'

De Jong over Ajax-problematiek: 'Begrijp dat PSV-supporters daar blij mee zijn'

29 oktober - 17:18 Laatste update: 17:33

Luuk de Jong hoopt dat Ajax er snel bovenop komt. De aanvoerder van PSV snapt dat er op dit moment partijen zijn die lachen om de situatie van de Amsterdammers, maar hij doet dat niet.

Eind oktober is de realiteit dat Ajax op de laatste plaats staat in de Eredivisie. De Amsterdammers moeten nog twee wedstrijden inhalen, maar hebben vijf punten uit acht wedstrijden behaald.

"Dat is nog nooit voorgekomen", begint De Jong wanneer hem voor de camera’s van ESPN naar de situatie wordt gevraagd. "Voor het Nederlands voetbal is het niet goed, maar ik begrijp dat de fans van PSV en andere supporters daar blij mee zijn. Het is beter als ze zich herpakken, maar ze hebben het heel zwaar op het moment."

De aanvoerder van PSV kwam zelf tot scoren, maar baalt wel van de eerste helft die ze op de mat hebben gelegd. 'Je geeft honderdduizend keer aan dat ze kwaliteiten hebben en doelpunten kunnen maken. Het ging te makkelijk en we gaven ze te veel ruimte. De tweede helft was een wereld van verschil."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!