Breaking news

PSV en Lozano zetten één helft aan en maken van Ajax Eredivisie-hekkensluiter

PSV en Lozano zetten één helft aan en maken van Ajax Eredivisie-hekkensluiter

29 oktober - 16:30
1

PSV heeft zondag korte metten gemaakt met Ajax. De Eindhovenaren schakelden in de tweede helft een tandje bij en leidde de Amsterdammers naar de slachtbank: het werd 5-2 in de lichtstad.

Met enkele wijzigingen ten opzichte van de Europese wedstrijden van afgelopen week begonnen PSV en Ajax aan de Eredivisie-topper. Wat voor velen verrassend zal zijn geweest is dat Ajax werkelijk uit de startblokken vloog. In de eerste minuut werd Brian Brobbey twee keer één-op-één gezet met Walter Benítez, maar de spits wist het net niet te vinden.

Dat wist collega Branco van den Boomen wel. De middenvelder van Ajax nam het PSV-doel van afstand onder vuur en dat was genoeg voor de openingstreffer. Enkele momenten later was het alweer raak aan de andere kant. Hirving Lozano schoot na een individuele actie raak in de korte hoek. Iets daarna werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd omdat er een supporter werd gereanimeerd. Volgens ESPN maakt de fan het nu goed.

Na de hervatting was het Ajax dat weer op voorsprong kwam. Brobbey benutte zijn derde grote kans van de wedstrijd nu wel en uitte zich zeer vreugdevol en gefrustreerd. Dat was één van de laatste momenten voor de rust na een eerste helft waar werkelijk waar alles in zat.

Na de rust was het PSV dat het roer omgooide en een heel ander gezicht liet zien. De Eindhovenaren zette even aan en dat resulteerde direct in de gelijkmaker van Luuk de Jong, die op de goede plaats stond na een schot van Lozano. Diezelfde Lozano was vervolgens zelf nog twee keer trefzeker, vlak nadat Ismael Saibari voor de belangrijke 3-2 had gezorgd.

Door de verliespartij staat Ajax op dit moment laatste in de Eredivisie. Dat komt door de overwinning van FC Volendam op Excelsior.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!