Nieuws

Oosting verklaart Twente-strijdplan tegen Feyenoord: 'Dan speel je ze in de kaart'

Oosting verklaart Twente-strijdplan tegen Feyenoord: 'Dan speel je ze in de kaart'

29 oktober - 16:12

Joseph Oosting had zondagmiddag een duidelijk strijdplan klaar om Feyenoord te bestrijden met FC Twente. De trainer van de Tukkers zetten bewust een mannetje op Ramiz Zerrouki.

"Ik vind Ramiz echt een goede speler, maar als je hem vrijlaat en je zakt in, dan speel je Feyenoord in de kaart", begint Oosting over de voormalig speler van Twente voor de camera’s van ESPN. Sem Steijn moest de Algerijn in bedwang houden. "Dan kunnen ze de ruimtes bezetten en hebben ze hun beste speler aan de bal. Ramiz kan mensen aan het werk zetten. Daarom speelde Sem een wedstrijd in een wedstrijd en dat heeft hij prima gedaan."

Naast Steijn had Oosting nog meer complimenten over voor zijn elftal, waar Manfred Ugalde ook onderdeel van uitmaakte. "Hij is een beetje klein, maar hij kan de bal verschrikkelijk goed vasthouden. Ja, hij kan irritant zijn, maar wel in de goede zin van het woord. Hij maakt er een wedstrijd van en kijkt wat de scheidsrechter toelaat. Dus opzoeken, duels aangaan. Hij brengt ons aan het voetballen", besluit hij.

Door de overwinning van Twente klimmen ze over Feyenoord heen. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt twee punten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!