Nieuws

Brobbey zowel held als schlemiel bij Ajax: 'Echt schandalig dat hij die mist'

Brobbey zowel held als schlemiel bij Ajax: 'Echt schandalig dat hij die mist'

29 oktober - 15:42
1

Brian Brobbey is zondagmiddag zowel de uitblinker als gebeten hond bij Ajax. De spits kwam één keer tot scoren tegen PSV, maar had er volgens Kees Kwakman en Marciano Vink wel meer mogen maken, zo vertellen ze bij ESPN.

"Het gaat alle kanten op en we zien een PSV wat we dit seizoen nog niet vaak hebben gezien, maar met name een Ajax wat we dit seizoen nog niet vaak hebben gezien", begint Kwakman in de rustanalyse bij ESPN. 'Verdedigend staat het bij Ajax nog wat penibel, maar aan de bal is het hartstikke goed. Ze vinden vaak de vrije man aan de zijkanten en winnen tweede ballen."

Brobbey maakte vlak voor rust de bevrijdende 1-2, maar kan toch op de nodige kritiek rekenen. "Je zag de irritatie toen hij de 1-2 maakte. Hij heeft megakansen laten liggen en met name die met zijn linkerbeen was schandalig dat hij die mist", aldus Vink, die bijval krijgt van collega Kwakman die André Ramalho op de hak neemt. "Daar ligt de sleutel. Ajax doet het hartstikke goed en laat Ramalho in de één-tegen-één komen met Ramalho. Brobbey speelt goed, maar hij had er meer moeten maken", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!