Breaking news

NOS: 'Al-Ettifaq meldt zich officieel bij Ajax voor aanvoerder Bergwijn'

NOS: 'Al-Ettifaq meldt zich officieel bij Ajax voor aanvoerder Bergwijn'

28 oktober - 14:42 Laatste update: 14:54
3

Al-Ettifaq heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor de verdienste van Steven Bergwijn, zo schrijft de NOS zaterdagmiddag op basis van bronnen. Zelf zou de huidige aanvoerder van Ajax wel open staan voor een winters vertrek uit Amsterdam.

Afgelopen zomer wuifde Bergwijn nog interesse uit Saudi-Arabië weg om bij Ajax te blijven en in Amsterdam te slagen. Een half jaar later en er gaan geluiden dat Bergwijn mogelijk zijn aanvoerdersband bij Ajax verliest. Komende winter kan Bergwijn dus wel de stap naar de zandbak maken, waar het Al-Ettifaq van Steven Gerrard nu dus interesse in de aanvaller kenbaar heeft gemaakt. Bij de club kan de aanvaller teamgenoot worden van onder andere Jordan Henderson en Georginio Wijnaldum.

In de zomer van 2022 maakte Ajax nog ruim dertig miljoen euro over aan Tottenham voor de verdienste van Bergwijn. In zijn eerste seizoen kwam de aanvaller tot zestien doelpunten en zes assists in 45 wedstrijden voor Ajax. Dit seizoen staat de teller van Bergwijn na tien wedstrijden op vier doelpunten en één assist.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!