Nieuws

'Kroes wil na tussenpaus Van 't Schip volgend seizoen met buitenlandse coach aan de slag'

'Kroes wil na tussenpaus Van 't Schip volgend seizoen met buitenlandse coach aan de slag'

28 oktober - 13:47
1

De kans is groot dat Ajax volgend seizoen met een buitenlandse hoofdtrainer aan het roer staat. Zo weet Het Parool dat ingewijden ervan uit gaan dat Alex Kroes, de toekomstige algemeen directeur van Ajax, buiten Nederland gaat kijken.

Na het ontslag van Maurice Steijn lijkt John van 't Schip het tussentijdse stokje van interim-trainer Hedwiges Maduro over te gaan nemen. Van 't Schip lijkt de aangewezen persoon om het seizoen van Ajax af te gaan maken. Volgens Het Parool koopt Kroes met Van ’t Schip als tussenpaus extra tijd in de zoektocht naar een hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. 'Ingewijden gaan ervan uit dat het een buitenlandse trainer wordt', schrijft het medium, dat doelt dat een volwaardig Nederlandse kandidaat niet voor het grijpen ligt.

Het medium schrijft dat Ajax met het scenario rond Van ’t Schip als tussenpaus kwam, nadat 'ruim twee weken geleden bekend werd dat de oud-rechtsbuiten van Ajax een technische functie in de club zou krijgen: Van ’t Schip kon inspringen als de duikvlucht onder Steijn zou doorzetten. Zodra er een definitieve opvolger is, kan hij alsnog een technische kantoorfunctie krijgen'. Naar alle waarschijnlijkheid volgt de aanstelling van Van ’t Schip na de uitwedstrijd tegen PSV van komende zondag.

Buitenlandse trainer opmerkelijk

Het aanstellen van een buitenlandse trainer zou enigszins opmerkelijk zijn. Afgelopen zomer zou de inmiddels ontslagen Sven Mislintat naar verluidt de Noorse trainer Kjetil Knutsen van Bodø/Glimt willen aanstellen. Echter werd de voormalige directeur voetbalzaken van bovenaf tegengehouden. Bij Ajax wilde men juist een Nederlandse trainer aan het roer hebben, waarna Peter Bosz zou zijn genoemd. Echter werd de destijds transfervrije komst van Bosz door Edwin van de Sar langdurig tegengehouden en vertrok de oefenmeester naar PSV. Uiteindelijk werd de recent ontslagen hoofdtrainer Maurice Steijn van Sparta overgenomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!