Nieuws

Boscagli heeft nog één doel in Eindhoven: 'Kan hier pas weg met de titel'

Boscagli heeft nog één doel in Eindhoven: 'Kan hier pas weg met de titel'

28 oktober - 10:07

Olivier Boscagli voelt zich momenteel als een vis in het water bij PSV. De verdediger keerde dit seizoen terug van een blessure en is sindsdien een vaste waarde in de defensie.

Voor Boscagli is het al weer zijn vijfde seizoen in Eindhoven en hij wil nog van geen wijken weten. "Voor mij speelt ook mee dat ik hier wel de beker en de Johan Cruijff Schaal heb gewonnen, respectievelijk twee en drie keer, maar nog niet het kampioenschap", begint Boscagli tegenover De Telegraaf. "Voor mijn gevoel kan ik hier pas weg als ik ook de titel heb gepakt. Dat is iets wat ik hier nog echt wil bereiken. De goede start geeft me het vertrouwen dat het dit jaar mogelijk is, maar het is pas het begin."

Over Peter Bosz heeft de Fransman enkel lovende woorden over. "Ik ben heel blij met de manier van spelen van deze trainer. Dit is voor mij de definitie van wat voetbal inhoudt. Aanvallend voetbal met veel initiatief. Daar houd ik van  en dat past bij me. Daarin kom ik het best tot mijn recht en kan ik mijn bijdrage leveren met mijn passing. Niemand houdt ervan als je alleen maar achter de bal aan moet rennen. Onze manier van spelen vraagt wel veel van ons als verdedigers. De trainer heeft direct in ons eerste gesprek het vertrouwen in me uitgesproken en dat probeer ik terug te betalen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!