Nieuws

'Wisseling in Amsterdam op komst: Bergwijn gaat spoedig aanvoerdersband verliezen'

'Wisseling in Amsterdam op komst: Bergwijn gaat spoedig aanvoerdersband verliezen'

28 oktober - 09:41

De aanvoerdersband van Steven Bergwijn staat op de tocht. Zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad melden dat John van 't Schip na zijn aanstelling waarschijnlijk gaat kiezen voor een andere aanvoerder.

Bergwijn werd eerder dit seizoen aangewezen als aanvoerder van Ajax. De vleugelspeler zag het zelf als een grote eer, maar zijn prestaties zijn er niet op vooruit  gegaan. Door het ontslag van Maurice Steijn staat momenteel Hedwiges Maduro voor de groep, maar hij wordt naar alle waarschijnlijkheid spoedig vervanger door Van 't Schip. De trainer gaat zich buigen over het hoofdpijndossier en gaat waarschijnlijk een andere aanvoerder aanwijzen.

Sjoerd Mossou van het AD stelt dat het bijna niet anders kan dat er een nieuwe aanvoerder komt. "Dat Bergwijn geen aanvoerder moet zijn, daar is iedereen het over eens. Ik dacht: wellicht is het een slim trucje om hem te motiveren. En er was wellicht hoop dat het kwartje zou vallen. Maar het is een last geworden, een zak aardappelen op zijn rug. Sutalo is nog een logischere aanvoerder dan Bergwijn." De journalist stelt dat het verval van de aanvaller groot is. "Het is ongelofelijk hoe ver hij is weggezakt, voor een speler van dertig miljoen euro. Dat is heel erg pijnlijk"

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!