Nieuws

'Man United-legende mogelijk binnenkort aan het roer bij Sunderland'

'Man United-legende mogelijk binnenkort aan het roer bij Sunderland'

05-02-2022 11:37

Roy Keane heeft zijn eerste formele gesprekken gehad met Sunderland AFC om aan de slag te gaan als coach. De vijftigjarige Manchester United-legende was tussen 2006 en 2008 al assistent-trainer bij de club

Dat meldt The Mirror. Vorig weekend werd Lee Johnson door de club ontslagen na een 6-0 nederlaag tegen Bolton. Volgens verschillende bronnen heeft Keane momenteel de beste papieren om het stokje over te nemen bij The Black Cats.

Keane maakte zelf furore bij Manchester United, waar hij tussen 1993 en 2006 actief was. Hij pakte met The Red Devils onder andere de treble in het seizoen '98-'99: de landstitel, de beker én de Champions League werden allemaal door United veroverd. Keane eindigde zijn carrière bij de Celtic in 2006, en is sindsdien bij verschillende clubs actief geweest als assistent-trainer en trainer. 

Sunderland staat momenteel derde in de League One, de derde divisie in het Engelse voetbal. De afgelopen vijf jaar zijn niet prettig geweest voor de club uit Noord-Engeland. In het seizoen 2016-2017 kwam Sunderland nog uit in de Premier League, maar daarna degradeerde het twee jaar achter elkaar. Momenteel staat de club vijf punten achter op koploper Rotherham United. Er zijn 24 ploegen actief in de League One, waardoor er in totaal 46 (!) wedstrijden per seizoen worden gespeeld. Sunderland heeft nog achttien wedstrijden de tijd om het puntverschil goed te maken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!