Nieuws

Maduro wijzigt plan flink voor Brighton: 'Vooral verdedigend doe ik het anders'

Maduro wijzigt plan flink voor Brighton: 'Vooral verdedigend doe ik het anders'

26 oktober - 20:54

Hedwiges Maduro heeft het strijdplan van Ajax flink omgegooid. De interim-trainer van de Amsterdammers wil Brighton donderdag op een andere manier aanpakken. 

Maduro kiest voor Steven Berghuis op de 10-positie, die de afgelopen dagen veel kritiek over zich heen kreeg. "Het is goed met hem, het gaat goed. Hij heeft het allemaal meegekregen, maar is er goed mee omgegaan, hij is er klaar voor", meent Maduro, die de plannen flink wijzigt. "Vooral in het verdedigen doe ik andere dingen, dat heeft ook met Brighton te maken. Die zijn goed in ballen in de as. Vooral in de halfruimtes zijn ze gevaarlijk, die moeten we beschermen. Het zal anders zijn dan andere wedstrijden."

Ook aanvallend gooit Maduro het plan om. "Het drukzetten en aanvallen is ook anders. Dan moet je denken aan: hoe wil je ombouwen? Hoe wil je een overtal op het middenveld uitspelen? Ik houd ervan dat een middenvelder de bal in de as houdt. Het zijn andere accenten", meent Maduro, die vertrouwen heeft in het affiche. "Eigenlijk wel, we hadden twee korte, maar goede trainingen. Het plan is duidelijk. Nu is het aan de spelers om dat te laten zien, daar hoop ik op."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!