Reactie

Ajacied voelt meer positiviteit zonder Steijn: 'Verandering was echt nodig'

Ajacied voelt meer positiviteit zonder Steijn: 'Verandering was echt nodig'

26 oktober - 12:40 Laatste update: 12:47
2

Benjamin Tahirovic vindt het vertrek van Maurice Steijn als trainer van Ajax niet erg. Volgens de Bosnische middenvelder was de trainerswissel nodig. Hij ziet onder Hedwiges Maduro, die naar voren werd geschoven als interim-coach, nu al een duidelijke verandering.

Voor de camera's van ESPN wordt Tahirovic gevraagd of hij merkt of er nu een andere sfeer hangt in de kleedkamer van Ajax. "Ja, ik heb het idee dat de verandering echt nodig was", luidt zijn antwoord. "We zijn zeven of acht duels zonder zege, dus er was echt verandering nodig. Ik voelde gisteren op de training dat er meer positiviteit in de groep zat."

Steijn werd afgelopen maandag ontslagen, nadat Ajax met 4-3 verloor op bezoek bij FC Utrecht en daardoor op een zeventiende plaats in de Eredivisie bivakkeert. Donderdagavond wacht de uitontmoeting met Brighton & Hove Albion in de Europa League. Ajax trainde daarom in het stadion van haar tegenstander, het AMAX-Stadium. "We hadden meer energie, er werd meer gelachen en alles. Dus ik denk dat de vonk er is, die de ‘big boss’ ons heeft gegeven. Dat hadden we echt nodig", aldus Tahirovic.

Brighton – Ajax begint donderdag om 21.00 uur en is bij VoetbalNieuws live te volgen via Langs de Lijn. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online. De Amsterdammers haalden tot dusver twee punten uit evenzoveel groepswedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!