Nieuws

PSV schaamt zich voor misdragingen van de fans: 'Zullen de daders hard aanpakken'

PSV schaamt zich voor misdragingen van de fans: 'Zullen de daders hard aanpakken'

25 oktober - 13:19 Laatste update: 13:21

PSV schaamt zich voor het wangedrag van de eigen fans in Frankrijk. Een deel van de aanhang gooide vuurwerk en stoelen in het thuisvak en sloopte na afloop het uitvak.

PSV is diep teleurgesteld in de incidenten en zal hard ingrijpen. "Ondanks dat we in contact zijn met alle supportersgroepen richting deze wedstrijd, gaat het mis in de rust", meldt een woordvoerster aan het Eindhovens Dagblad. "We steken er veel energie en tijd in om te blijven praten met supportersverenigingen en dan verstiert een kleine groep het. We zijn nu bezig met het onderzoek in samenwerking met de Franse autoriteiten, de beelden zijn opgevraagd en als we zien wie het zijn, zullen we de daders hard aanpakken."

Aanvoerder Luuk de Jong sprak zich op de persconferentie ook al uit over het wangedrag. "Het is jammer. Vaak is het een select groepje die dat doet en die verpesten het voor een heleboel anderen. Dat soort dingen wil je nergens zien. Het is zonde dat het gebeurt. Je hebt er uiteindelijk ook de spelers mee, die misschien een wedstrijd zonder publiek moeten spelen."

(edited)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!