Nieuws

Shaqiri verruilt deze zomer mogeljk Lyon voor avontuur in de MLS

Shaqiri verruilt deze zomer mogeljk Lyon voor avontuur in de MLS

04-02-2022 20:29

Xherdan Shaqiri heeft toestemming gekregen om in gesprek te gaan met andere clubs. De Zwitserse middenvelder speelt momenteel bij Olympique Lyonnais, maar lijkt volgend seizoen te vertrekken naar Chicago Fire in de Verenigde Staten. 

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde transferexpert Fabrizio Romano. Lyon heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de Zwitserse vleugelaanvaller in gesprek is met een Amerikaanse club, maar wil niet zeggen om welke club het gaat. Lyon speelt aanstaande zondag tegen AS Monaco, maar Shaqiri reist niet mee met de rest van de ploeg.

De Zwitser kwam in augustus 2021 over van Liverpool voor ongeveer zes miljoen euro. De inmiddels 30-jarige Shaqiri heeft in het afgelopen jaar niet kunnen overtuigen in de ploeg van Peter Bosz en kon in ongeveer de helft van alle Ligue 1-wedstrijden op een basisplaats rekenen. Shaqiri heeft een indrukwekkende lijst van clubs op zijn cv staan: nadat hij doorbrak bij FC Basel, speelde hij onder meer voor Bayern München, Internazionale, Stoke City en Liverpool. 

Het contract van Shaqiri bij Lyon loopt nog door tot 2024. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie