Van Bommel verliest opnieuw met Wolfsburg, Malens Dortmund pakt wel de zege

02-10-2021 17:25

Het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel heeft de tweede Bundesliga-wedstrijd op rij verloren. In de Volkswagen-Arena won Borussia Mönchengladbach met 1-2. Het Borussia Dortmund van Donyell Malen pakte wel de overwinning

Wolfsburg - Gladbach 1-3
Van Bommel begon met Wolfsburg flitsend aan de competitiestart, maar heeft nu al drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Zaterdag ging het mis tegen Gladbach. De bezoekers stonden na zeven minuten al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Eerst maakte Breel Embolo met een omhaal de openingsgoal en twee minuten later verdubbelde Jonas Hofmann de score.

Zomeraanwinst Luca Waldschmidt wist al snel weer iets terug te doen voor Wolfsburg, maar daarna bleef het grote gevaar uit. Dat herhaalde zich in de tweede helft. Het was dankzij doelman Koen Casteels dat Gladbach niet ook nog op 1-3 kwam. Hij voorkwam een goal van Denis Zakaria en stopte even later een strafschop van Lars Stindl. Wolfsburg stond op dat moment met tien man, nadat Maxence Lacroix met twee keer geel van het veld werd gestuurd.

Dat leken er negen te worden toen ook Jerome Roussillon om onduidelijke redenen werd weggestuurd, maar die rode kaart werd door de VAR teruggedraaid. In blessuretijd maakte Gladbach 1-3. Wolfsburg zakt naar de vijfde plaats in Duitsland.

Dortmund - Augsburg 2-1
Dortmund kan het voorlopig ook zonder Erling Haaland zo lijkt het. Door een 2-1 zege op FC Augsburg staat de Champions League-tegenstander van Ajax op de tweede plaats in Duitsland. Met Malen in de basis kwam Dortmund al snel op een 1-0 voorsprong. Malen werd gehaakt en kreeg een strafschop, die werd benut door Raphael Guerreiro.

Nadat Augsburg steeds meer aandrong, volgde na een half uur ook de gelijkmaker van Andi Zeqiri, die een rebound binnen werkte. Daardoor moest Dortmund weer van vooraf aan beginnen. Kansen waren schaars en dus zal de 2-1 van Julian Brandt na rust als een opluchting hebben gevoeld.

Dortmund liet in de slotfase na om de wedstrijd in het slot te gooien.

Hertha BSC - Freiburg 1-2
Hertha BSC blijft maar slecht presteren in Duitsland. Ook van SC Freiburg kon de nieuwe club van Jurgen Ekkelenkamp, die op de bank begon, niet winnen. Philipp Lienhart zorgde na een kwartier al voor de goal voor Freiburg.

Daarna was het lang zoeken voor Hertha. Ekkelenkamp werd in de tweede helft ingebracht en daarna viel de gelijkmaker van Krzysztof Piatek. Maar in de slotfase ging het toch weer mis toen Nils Petersen Freiburg de voorsprong bezorgde. Het bleek het winnende doelpunt.