Nieuws

Bevestiging: Pusic vertrekt definitief bij Feyenoord voor avontuur in Oekraïne

Bevestiging: Pusic vertrekt definitief bij Feyenoord voor avontuur in Oekraïne

24 oktober - 14:42 Laatste update: 14:51
4

Marino Pusic heeft definitief afscheid genomen van Feyenoord. De voormalige assistent van Arne Slot gaat aan de slag bij Shakhtar Donetsk. Het vertrek van Pusic uit De Kuip werd tijdens de persconferentie van Feyenoord voorafgaande van het duel met Lazio bevestigd.

Tijdens de persconferentie voorafgaande van de Champions League-clash bevestigde David Hancko dat Pusic afscheid heeft genomen van de groep. Slot zelf baalt van het verlies van zijn assistent. "Het is erg dat hij gaat. Hij is een heel fijn mens. Vanaf de dag dat we zijn gaan samenwerken tot op de dag van vandaag heb ik zijn steun en loyaliteit gevoeld. Dat klinkt normaal, maar is heel bijzonder", meent Slot. "De enige manier om dat terug te betalen aan hem is om hem deze kans te gunnen. Hij is een vriend van mij en we werken nu niet meer samen. Hij krijgt een mooie kans bij een club die Champions League speelt."

Slot heeft nog geen vervanger voor Pusic op het oog, zo gaf de Feyenoord-trainer aan. "Ik hoorde zaterdagavond voor het eerst dat hij ging. Het is erg snel gegaan. Ik heb gister alleen tijd gehad voor Lazio en nog niet over hoe we dit gaan oplossen."

In 2021 volgde Pusic na het vertrek van Slot bij AZ zijn trainer naar Feyenoord. Na ruim twee jaar samen hebben gewerkt in De Kuip vertrek de Bosniër naar Shakhtar, dat na het ontslag van Patrick van Leeuwen op zoek was naar een nieuwe oefenmeester.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!