Nieuws

Van Basten benieuwd naar opvolger Steijn: 'Alle goede trainers zijn bezet'

Van Basten benieuwd naar opvolger Steijn: 'Alle goede trainers zijn bezet'

23 oktober - 22:40

Marco van Basten vraagt zich af wie het stokje moet gaan overnemen van Maurice Steijn. Er ligt bij de Amsterdammers een flink machtsvacuüm sinds maandag, met het vertrek van de hoofdtrainer. 

Van Basten geeft tijdens de uitzending van Rondo zijn mening over het wegsturen van Steijn, nadat Ajax op een historische zeventiende plek staat in de Eredivisie. "Je kunt hem nu wegsturen, want op zich te billijken is, maar wat krijg je ervoor terug en is diegene dan wel in staat om iets te kunnen bewerkstelligen met dit materiaal? Ik zeg het je: dat is ontzettend moeilijk."

John van 't Schip lijkt de voornaamste kandidaat om het over te nemen in Amsterdam, maar Van Basten lijkt zijn twijfels te hebben. "De hele goede trainers zijn nu bezet. Vorig jaar waren er twee, drie trainerswisselingen die het niet beter maakten en dat gebeurt nu ook weer", besluit de oud-spits.

Volgens Jan Mulder heeft Steijn zich richting het ontslag keurig gedragen. "Ik vind dat ook dat Steijn zich correct heeft gedragen bij al die aanvallen van de pers. Hij viel Ajax nooit af en zichzelf ook niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!