Exclusive

Van Fernandez tot Babadi: deze talenten staan bij PSV onder contract

Van Fernandez tot Babadi: deze talenten staan bij PSV onder contract

23 oktober - 14:30

De jeugd heeft de toekomst, zo ook bij PSV. De club uit Eindhoven heeft al menig talent laten doorbreken. Met een sterke jeugdopleiding kunnen daar nog zo maar eens wat tieners bij gaan komen. Voetbalnieuws zet een aantal van de PSV-talenten op een rijtje.

Isaac Babadi (18)

Dit seizoen maakt Isaac Babadi zijn stormachtige ontwikkeling bij PSV mee. In 2018 verruilde de aanvaller NEC in voor een avontuur in Eindhoven. Inmiddels staat de teller van Babadi al op negen optredens in PSV 1 en is hij jeugdinternational bij Nederland onder 21. Komende zomer loopt het contract van Babadi af, waar PSV het talent maar wat graag langer aan zich wil binden.

Jason van Duiven (18)

In 2018 maakte Jason van Duiven de overstap van FC Twente naar de jeugd van PSV. In de jeugdelftallen laat de spits zien een echte aanvaller te zijn. In twintig wedstrijden bij de Onder 17 tekent Van Duiven voor 22 doelpunten, waar hij in 41 wedstrijden voor Jong PSV al op negentien treffers staat. De aanvaller heeft ook al minuten gemaakt in de Youth League, waar hij in twee wedstrijden voor twee doelpunten tekende. In de voorbereiding tekende Van Duiven tegen FC Eindhoven ook al voor een doelpunt voor PSV 1.

Emmanuel van de Blaak (18)

Vanuit de jeugd van Willem II kwam Emmanuel van de Blaak in de zomer van 2020 bij PSV terecht. De centrale verdediger maakte in november 2022 al zijn debuut voor eerste, met een korte invalbeurt tegen Bodø/Glimt. Daarna bleef het bij wedstrijden in de jeugdelftallen, waar Van de Blaak onderdeel uitmaakt van het elftal in de Youth League.

Kjell Peersman (19)

Als een van de vele Belgen maakte ook Kjell Peessman de overstap naar PSV, waar hij de jeugd van Westerlo in 2014 achter zich liet. Hoewel Peersman nog niet in actie kwam voor de Eindhovenaren, maakte de doelman wel uit van het elftal dat in 2023 de beker veroverde. De Belgisch jeugd-international speelde al 29 wedstrijden voor Jong PSV, waarin hij vier keer de nul wist te houden.

Julian Kwaaitaal (18)

Hij wacht nog op zijn officiële debuut, maar kwam in de voorbereiding van PSV afgelopen zomer al in actie in het eerste. Julian Kwaaitaal gaf tegen zijn oude jeugdclub FC Eindhoven zelf direct een assist. Verder moet de vleugelverdediger het dit seizoen doen met wedstrijden bij Jong PSV. In de jeugd speelde Kwaaitaal als vleugelaanvaller en was bij de Onder 17 (twaalf) en 18 (tien) goed voor de nodige doelpunten. Komende zomer loopt het contract van Kwaaitaal bij PSV af.

Tygo Land (17)

Na zijn overstap van SC Heerenveen naar de jeugd van PSV in 2022, sloot Tygo Land afgelopen zomer aan bij Jong PSV. De middenvelder maakte in de seizoensopener tegen FC Utrecht zelf al als invaller zijn debuut voor het eerste. In de Keuken Kampioen Divisie wist Land al twee doelpunten te maken en kwam hij in de Youth League in actie.

Tim van den Heuvel (18)

Afgelopen winter stroomde Tim van den Heuvel door van de Onder 18 naar Jong PSV. Na zestien wedstrijden staat de teller van de middenvelder op één treffer in de KKD. Van den Heuvel speelt al sinds de F’jes in de jeugd van PSV, maar wacht nog altijd om zijn debuut in het eerste. Komende zomer loopt het contract van de tiener af en moet hij de keuze maken of hij langer geduld wil hebben.

Dean IJssel de Schepper (16)

Dit seizoen laat Dean IJssel de Schepper zich gelden bij de Onder 17 van PSV. De aanvaller, die via de jeugdelftallen van DTS ’35, Vitesse, Bennekom en De Graafschap in 2021 in Eindhoven terecht kwam. Na zeven wedstrijden staat de teller van De Schepper al op vier doelpunten en een assist.

Noah Fernandez (15)

In oktober van dit jaar trainde de pas 15-jarige Noah Fernandez voor het eerst mee met het eerste van PSV. Eerder dat jaar werd het Belgische toptalent de jongste buitenlander bij PSV ooit die een profcontract kreeg. Destijds was de aanvaller veertien jaar oud, toen hij een contract tot medio 2025 ondertekende.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!