Nieuws

Niet ingegrepen bij homofobe leuzen tijdens Twentse derby: 'Stopte gelukkig snel'

Niet ingegrepen bij homofobe leuzen tijdens Twentse derby: 'Stopte gelukkig snel'

23 oktober - 10:21
1

Tijdens de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente is er geen actie ondernomen bij homofobe spreekkoren, zo concludeert de NOS. Vanaf het uitvak klonken leuzen als 'Het zijn de homo’s uit Almelo', waar volgens de nieuwe regels van de KNVB wel had moeten worden ingegrepen.

Voorafgaande van de 1-2 van Heracles klonken er homofobe leuzen uit het Twentse uitvak. Op basis van de nieuwe regels van de KNVB had er actie moeten worden ondernomen. Afgelopen juli publiceerde de voetbalbond nog dat er ingegrepen moet worden als er spreekkoren met het woord homo klinken. Volgens het protocol moet de stadionspeaker eerst een waarschuwing uitdelen, waar bij aanhouden de spreekkoren de wedstrijd tijdelijk kan worden stilgelegd.

Frank Snoeks sprak al met verbazing over de homofobe leuzen tijdens de Twente derby, waar Pol van Boekel de leiding over had. "Er worden nu liedjes gezongen waar je aanstoot aan zou kunnen nemen, maar kennelijk is de scheidsrechter daar Oost-Indisch doof voor", aldus de commentator. Tegenover de NOS meldt de woordvoerder van Heracles dat de leuzen niet geaccepteerd worden, "maar doordat wij snel scoorden is het gelukkig tijdig gestopt." Paul van der Kaan, directeur van FC Twente, geeft aan dat de spreekkoren hem ontgaan zijn en een reactie beraadt.

De derby tussen Heracles en FC Twente eindigde door een doelpunt van invaller Sven Sonnenberg in de 88e minuut in een 2-2 gelijkspel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!