Nieuws

'In de tweede divisie presteren, is heel anders dan er direct staan bij Ajax'

'In de tweede divisie presteren, is heel anders dan er direct staan bij Ajax'

23 oktober - 09:09

Ronald de Boer heeft zich in gesprek met De Telegraaf uitgelaten over de situatie van Maurice Steijn bij Ajax. De oud-voetballer hoopt dat alle aanwinsten van Ajax uiteindelijk toch nog goed zullen uitpakken.

De Boer ziet geen Ajax dat heel groter stappen maakt. Om Steijn als schuldige aan te wijzen, vindt de oud-voetballer lastig en legt de beoordeling in de handen van Van Gaal. "Die zeker zal laten meewegen met welk materiaal er nu moet worden gewerkt. In 1991 had Van Gaal een jonge talentvolle groep, waar hij toekomst in zag", vervolgt De Boer. "Steijn moet het doen met een selectie die niet de zijne is. Ajax heeft een veel te groot risico genomen door twaalf spelers aan te trekken, waarvan het nog maar gissen is of zij uiteindelijk goed genoeg zijn."

Ajax gaf afgelopen seizoen ruim honderd miljoen euro uit en haalde onder ander spelers uit de tweede divisie van Duitsland en Engeland. De Boer vraagt zich dan ook af welke aankopen uiteindelijk in het 'Ajax-jasje' passen. "In de tweede divisie of bij laagvliegers presteren, is heel iets anders dan er direct moeten staan bij Ajax, waar het tempo veel hoger is en de druk vele malen groter. En dertig meter vooruit of dertig meter achteruit verdedigen is ook een verschilletje. Daar lijkt Sven Mislintat op de transfermarkt allemaal aan te zijn voorbijgegaan", stelt De Boer.

"Louis zal ook vinden dat je dat Maurice niet kunt aanrekenen, denk ik. En dus zal hij hem diep in zijn hart de tijd willen geven, want geduld was voor hem ruim dertig jaar terug ook cruciaal", sluit De Boer af.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!