Nieuws

Xavi hoopvol over meespelen geblesseerde De Jong tegen Real Madrid

Xavi hoopvol over meespelen geblesseerde De Jong tegen Real Madrid

23 oktober - 08:53

Het meespelen van Frenkie de Jong bij FC Barcelona tegen Real Madrid is nog altijd niet uitgesloten, zo blijkt uit een blessure-update van Xavi. Na de thuisoverwinning op Athletic Bilbao ging de oefenmeester in op zijn ziekenboeg.

Aan de kant van FC Barcelona staan een aantal grote namen al enkele tijd buitenspel. Tegen Bibao moesten Pedri, Jules Koundé, Rapinha, Sergi Roberto, Robert Lewandowski en Frenkie de Jong nog altijd toe kijken. In de competitie wacht komende zaterdag El Clásico en hoopt Xavi weer een beroep op een aantal spelers te kunnen doen.

De oefenmeester gaf wel aan dat Koundé en Roberto er tegen aartsrivaal Real Madrid in ieder geval niet bij zijn. 'Maar bij de andere spelers hangt het ervan af hoe ze zich in de komende dagen voelen', gaf Xavi na afloop van de 1-0 overwinning op Bilbao aan. Er is dus hoop voor Barça dat het komende speelronde wél weer kan beschikken over het overige viertal. Komende woensdag wacht er eerst voor Barça nog het treffen met Shakhtar Donetsk in de Champions League. "Het is jammer dat we nu zo veel blessures hebben. Een aantal jongens bleek vermoeid tijdens dit duel. We moeten dus ook kijken hoe we hiervan herstellen", aldus Xavi, die aangaf dat Alejandro Baldé niet kampte met een blessure, maar met vermoeidheid.

FC Barcelona wist de wedstrijd tegen Bilbao dankzij debutant Marc Guiu met 1-0 te winnen. De Catalanen staan zo na tien speelronden met 24 punten op plek drie, één punt achter gedeeld koplopers Real Madrid en Girona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!