Nieuws

Noorse bondscoach krijgt vragen over shirt Haaland: 'Zag het graag anders'

Noorse bondscoach krijgt vragen over shirt Haaland: 'Zag het graag anders'

10-10-2021 22:42

Erling Haaland heeft wat uit te leggen nadat hij op een individuele training een shirt van Boca Juniors aan had. Qatar Airways is de hoofdsponsor van die club en dat is omstreden, omdat Noorwegen zich fel heeft uitgesproken tegen het WK in Qatar.

De Noorse bondscoach Stale Solbakken moest zondag vragen beantwoorden over het shirt van Haaland, de belangrijkste speler van Noorwegen. "Het heeft niets met ons te maken", zegt hij zondag op de persconferentie.

"Erling vertegenwoordigt ons niet als hij niet hier is. Als ik zou mogen kiezen, had ik liever gehad dat hij een ander shirt had gedragen. Bijvoorbeeld het shirt van de Noorse nationale ploeg", zegt Solbakken.

Haaland traint momenteel invidiueel omdat hij geblesseerd is. Daarom is het nog maar de vraag of hij volgende week dinsdag tegen Ajax kan spelen in de Champions League.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!