Nieuws

Van Hooijdonk ziet 'goed relatiebeheer' van Steijn: 'Spreekpop Van der Meijde...'

Van Hooijdonk ziet 'goed relatiebeheer' van Steijn: 'Spreekpop Van der Meijde...'

22 oktober - 23:18 Laatste update: 23:21
2

Pierre van Hooijdonk vindt dat Maurice Steijn slim is in het bespelen van de media. De analist stelt dat veel mensen met meel in de mond praten door hun band met de Ajax-trainer.

Door de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht staat Ajax nu op de zeventiende plek in de Eredivisie. "Wat je Steijn wel na moet geven: zijn netwerk met betrekking tot de media is gewoon heel sterk", steekt Van Hooijdonk van wal in Studio Voetbal. "Een heleboel mensen begrijpen niet waarom er niet wordt gezegd dat de trainer weg moet."

"Voor jou is het ook lastig", wijst Van Hooijdonk naar tafelgenoot Rafael van der Vaart. "Je bent gevraagd door hem en drinkt af en toe en bak koffie met hem. Het is dan logisch dat je toch niet je hart kan luchten zoals je bij iemand anders wel zou kunnen. De rol van De Telegraaf met Mike Verweij, spreekpop Van der Meijde, Wesley (Sneijder, red.) met wie Steijn een aantal keer koffie heeft gedronken... Je zit met meel in je mond te praten zonder dat je het doorhebt. Dat relatiebeheer doet hij hartstikke goed."

Van Hooijdonk stelt dat er veel trainers voor minder de laan uit zijn gestuurd bij Ajax. "Je staat zeventiende! Er is nog nooit iemand geweest die meer krediet heeft gekregen als Ajax-trainer dan Maurice Steijn", besluit Van Hooijdonk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!