Nieuws

Sneijder: 'Ontslag van Steijn zou onterecht zijn, het materiaal is niet goed'

Sneijder: 'Ontslag van Steijn zou onterecht zijn, het materiaal is niet goed'

22 oktober - 20:40

Wesley Sneijder zou het onterecht vinden als Maurice Steijn wordt ontslagen bij Ajax. De recordinternational snapt dat er direct naar de hoofdtrainer wordt gekeken, maar vindt het in deze situatie niet aan de Haagse oefenmeester liggen.

Ajax verloor zondagmiddag met 4-3 van FC Utrecht en staat nu zeventiende in de Eredivisie. "Een verschrikkelijke wedstrijd. Veel goals, maar echt een wedstrijd tussen de nummer 16 en 17", vertelt Sneijder tegenover Vandaag Inside. "Twee ploegen die daar niet horen, maar er helaas wel staan. Het was voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd, maar ik vond het verschrikkelijk."

 "Wat moet je doen? Die man (Steijn, red.) kan er heel weinig aan doen", vervolgt Sneijder. "Het maakt niet uit welke trainer je daar neerzet. Het is gewoon niet goed genoeg. Het materiaal is niet goed, daar ga je heel moeilijk wat van maken. Ik vind het te makkelijk om de trainer daar de schuld van te geven", aldus de oud-international, die wel begrijpt dat er naar Steijn gewezen wordt. "Uiteindelijk zal hij ook wel degene zijn die geslachtofferd gaat worden, maar ik zou het niet helemaal terecht vinden."

Steijn is volgens Sneijder niet de enige schuldige aan de huidige status van Ajax. "Ik maak hem ook niet dagelijks mee, dus ik kan ook niet weten hoe zijn trainingen zijn en hoe zijn besprekingen zijn, maar je ziet gewoon aan alles dat er een tekort is aan kwaliteit", vertelt hij.  "Daar wil ik Maurice niet de enige schuldige van maken. Het is de wet van de voetballerij: de trainer wordt altijd verantwoordelijk gesteld. Maar ik vind dit wel een ander verhaal. Hij heeft totaal geen inspraak gehad in het transferbeleid. Ik zou het niet terecht vinden, maar gezien de voetbalwetten zou het wel logisch zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!