Nieuws

Gimenez en Pavlidis in bloedvorm: kan de Coen Dillen-index worden verbroken?

Gimenez en Pavlidis in bloedvorm: kan de Coen Dillen-index worden verbroken?

26 november - 17:00 Laatste update: Gisteren, 21:05

Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis zetten dit seizoen de Eredivisie in vuur en vlam. Het duo staat na dertien speelrondes op zestien en veertien doelpunten en lijken nu al uit te vechten wie van de twee topscorer wordt. Maar is één van de twee spelers in staat om Coen Dillen voorbij te gaan? VoetbalNieuws legt de statistieken naast elkaar. 

Dillen startte langzaam

Coen Dillen wist in het seizoen 1957-1958 maar liefst 43 keer te scoren in 34 Eredivisie-wedstrijden. Het record van de Nederlander is nog altijd niet verbroken, maar dit seizoen zijn twee spitsen opgestaan om toch stiekem achter dat record aan te gaan. Gimenez was even uit vorm, maar herpakte zich met een hattrick tegen Excelsior. Tegen Volendam ging zijn Griekse tegenstander hem achterna met één goal.

Dillen wist in de eerste tien wedstrijden 'slechts' vijf keer te scoren. In speelronde elf scoorde Dillen echter vier keer en vanaf dat moment ging de trein lopen. Hieronder is af te lezen hoe Gimenez en Pavlidis het na dertien speelrondes aflegden tegen Dillen.

Met respectievelijk achttien en zestien doelpunten uit de eerste vijftien wedstrijden lopen Gimenez en Pavlidis flink voor op Dillen. Lukt het de Griek en de Mexicaan om Dillen voor te blijven?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!