Wedstrijdverslag

Feyenoord wint eenvoudig van Vitesse, zorgen om geblesseerde Gimenez

Feyenoord wint eenvoudig van Vitesse, zorgen om geblesseerde Gimenez

21 oktober - 22:54
3

Feyenoord heeft zaterdag met eenvoud Vitesse opzij gezet in De Kuip. Santiago Gimenez wist voor zijn dertiende doelpunt van het seizoen te zorgen, maar viel in de tweede helft wel geblesseerd uit: 4-0. 

Bij Feyenoord begon onder meer Bart Nieuwkoop in de basis en was er uiteraard ruimte voor Gimenez. Vitesse begon verdedigend aan het duel, maar liep al snel in het mes van de Rotterdammers. Calvin Stengs rondde af na een goede aanval van de thuisploeg. Het werd al snel duidelijk dat Vitesse niet was opgewassen tegen Feyenoord en dat resulteerde al snel in de 2-0: Gimenez gleed goed binnen en maakte zijn dertiende treffer.

In de tweede helft ging Feyenoord direct goed van start en kopte Lutsharel Geertruida van dichtbij de 3-0 binnen op aangeven van Gimenez. De Mexicaan raakte na een uur spelen echter geblesseerd aan de enkel na een tik van Nicolas Isimat-Mirin. Ayase Ueda verging de spits. In de resterende tijd van het duel ging Yankuba Minteh nog naar de kant en kwam Leo Sauer binnen de lijnen. Invaller Antoni Milambo bepaalde de eindstand op 4-0.

Feyenoord kwam niet meer in de problemen, maar zal zich wel zorgen maken om Gimenez richting het Champions League-duel met SS Lazio op woensdag. Door de overwinning blijft de achterstand op PSV net als in de vorige speelronde vier punten in de Eredivisie

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!