Nieuws

Boskamp kondigt afscheid aan als analist: 'Die finale wordt de laatste wedstrijd'

Boskamp kondigt afscheid aan als analist: 'Die finale wordt de laatste wedstrijd'

21 oktober - 21:15

Jan Boskamp zal na dit voetbalseizoen niet meer aanschuiven als analist voor Nederlandse programma's. De oud-voetballer was jarenlang te zien op de buis, maar is na de Champions League-finale klaar met het analyseren in Nederland. 

In gesprek met Het Belang van Limburg meent Boskamp dat hij na dit seizoen klaar is als analist op de Nederlandse televisie. Het heeft volgens Boskamp alles te maken met de afstand die moet worden afgelegd. "Na dit seizoen ben ik van plan om te stoppen met mijn werk als tv-analist in Nederland. Het is genoeg geweest. Het werk op zich vind ik leuk, maar ik rij niet meer graag met de auto."

Boskamp meent dat er al voorstellen zijn gedaan om te helpen, maar de inmiddels 75-jarige analist lijkt vastberaden. "Elke week op en af naar Nederland, dat zie ik niet meer zitten. Ze hebben me al een chauffeur voorgesteld, maar dat wil ik niet. Nee jongens, ik ben aan het aftellen. De Champions League-finale wordt mijn laatste wedstrijd", aldus Boskamp. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!