Wedstrijdverslag

PSV blijft foutloos in Eredivisie na dominante vertoning tegen Fortuna Sittard

PSV blijft foutloos in Eredivisie na dominante vertoning tegen Fortuna Sittard

21 oktober - 20:37 Laatste update: 22:08

PSV heeft zaterdag de negende zege op rij geboekt in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz was de gehele wedstrijd dominant tegen Fortuna Sittard, maar kwam pas laat op stoom. 

Bij PSV werd de geblesseerde Noa Lang vervangen door Hirving Lozano en kreeg ook Patrick van Aanholt een basisplaats. De Eindhovenaren namen direct het eigen heft in handen en leken al snel op voorsprong te komen. Luuk de Jong maakte echter hands tijdens zijn actie en de goal werd afgekeurd. Na twintig minuten was het alsnog raak: Guus Til trof doel na een fraaie vooractie van Lozano en Johan Bakayoko.

PSV had geen kind aan Fortuna, maar kon dat in de eerste helft niet uitdrukken op het scorebord. In de tweede helft liep de ploeg weg van Fortuna. Andre Ramalho verdubbelde de score na een klein uur en Bakayoko zette de 3-0 op zijn naam, een kwartier voor tijd. Fortuna was wél bij machte om nog aan een eretreffer te komen: Kaj Sierhuis schoot vanaf de stip raak. 

De ploeg van Bosz heeft daarmee nog altijd de perfecte 27 uit 9 en doet dat bovendien met een uitmuntend doelsaldo (30 voor, drie tegen) en neemt een tijdelijke flinke voorsprong tegenover de competitie. Nummer twee AZ, dat zaterdag eveneens speelt, staat op het moment van schrijven op acht punten achterstand. 

Overige uitslagen:

RKC Waalwijk - FC Volendam 2-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!